Mens vi venter på den førerløse revolution..

Er det en førerløs bus ? Er det en elcykel, eller skal vi køre mere sammen ?

Den 1. oktober holder Aalborg universitet, Nordjyllands Trafikselskab, Ingeniørforeningens fagtekniske netværk og Nordjyske Planlæggere konference om mobilitet i landdistrikerne. Dagen vil blive præget af erfaringer, udfordringer og løsninger på mobilitetsudfordringerne i landdistrikerne.

Heino fra Min Landsby vil deltage på konferencen, og fortælle om hvilken rolle Min Landsby kan have i at være med til at løse mobilitetsudfordringerne i landdistrikerne.

I programmet står der:

Det er en alment kendt problemstilling at det er svært at lykkedes med alternativer til bilen i vores landdistrikter. Beslutninger om mobilitet tages i alle kommunens forvaltninger, beslutninger der påvirker borgernes hverdagsliv og behov for at transportere sig til skole, fritid, arbejde og uddannelse.

De fleste vælger bilen som det primære transportmiddel og for mange fungerer denne løsning fint, men der er nogle befolkningsgrupper der ikke har adgang til bil, og for dem kan det være udfordrende at klare den daglige transport til hverdagslivets funktioner.

Baggrunden for denne dag er, at vi kun kommer videre hvis vi samler aktører fra alle sider af bordet, for at belyse, hvorfor det er så svært løse denne problemstilling, samt hvilke løsninger der er/kommer.

Du kan læse programmet her (det bliver løbende opdateret):

Sprogets finurlige folkefest i Harboøre

Selv om Danmark er et lille land, så er sproget og dialekterne vidt forskellige når vi kommer rundt i landet. Det er ganske charmerende og en sjov oplevelse.

I Harboøre har man valgt at holde en Dialektfestival for anden gang. Det kan du selvfølgelige læse mere om i Min Landsby app: HER  eller på Min Landsby Web : HER

Her er en lille “teaser” fra sidste års festival.

https://goo.gl/6WyjRy

Fællesspisning er et hit i Hvam

Mandag aften måtte der bæres ekstra borde og stole ind i Hvam Kultur og Forsamlingshus. Borgere i Hvam og omegn var strømmet til byens fællesspisning, hvilket resulterede i at der måtte sættes et ekstra bord til.

Inden dessert fik Heino fra Min Landsby lov til at fortælle om Min Landsby, og om hvordan man så småt er ved at starte op i Hvam (stationsby). Bag opstarten står der nogle frivillige foreninger, som håber at Min landsby kan være med til at samle foreningernes fællesskab på tværs – og være med til at styrke kommunikation i byen.

Der er allerede nogle ambassadører der står klar til at hjælpe foreninger og borgere godt i gang med Min Landsby. Du kan læse mere her dem her: https://goo.gl/yxsMv4

FOLKEMØDET I ODSHERRED FORMER FÆLLESSKABET

Build your dream body. (1)

På Lørdag d. 8/9 mellem 10 – 17 syder der er fortællinger og debatter på Den Rytmiske Højskole i Odsherred Kommune. Lokale ildsjæle har skabt en folkefest med fællesskab som fortegn.

Heino fra Min Landsby er lørdag kl. 13.15 på scenen og fortæller tankerne, visioner og drømmende bag Min Landsby.

Så kig forbi på lørdag til debat, musik og fællesskab.

Se hele programmet her: http://www.e-pages.dk/odsherredkommune/333/html5/

Så er de første 6 landsbyer i Hedensted Kommune startet op ….

Landsbyerne Barrit, Homborg, Hornsyld- Bråskov, Rask Mølle, Snaptun og Øster Snede er ved at starte op i Min Landsby App. Den kommende tid besøger vi hver enkelt landsby.  Kommunen er også logget på med et login og kan skrive nyheder og kalenderarrangementer direkte til de enkelte landsbyer.  Her er landsbyerne samlet til et fællesmøde.

Et forsinket tak for en rigtig god aften!

IMG_4406