Such breweries are generally characterized by their emphasis on quality, flavor and brewing technique. A microbrewery or craft brewery is a brewery that produces small amounts of beer, t

Der blev lagt mærke til mig, da jeg kørte ind i landsbyen forbi byskiltet. De hyggelige små huse bød mig velkommen og en mand der gik og ordnede have hilste straks. Jeg kørte en tur rundt i landsbyen, forbi den gamle købmand, som nu er pizzaria og jeg kørte forbi et skilt “Degnens høj” , sådan stod der på skiltet. Jeg måtte vende om for at finde klubhuset, hvor jeg skulle mødes med de lokale fra Skellerup. Jeg parkerede ved det lille klubhus. Der emmede af liv. Herrerne spillede kamp på banerne og børnene legede rundt om. Jeg blev mødt at klubhusets nabo, som tog godt i mod mig og hjalp mig med at stille op. Den eneste store forskel på min egen landsby og Skellerup er nok dialekten. Det lagde jeg straks mærke til. Selvom jeg egentlig ikke synes, at jeg taler så jysk!!

Efter et fantastisk møde i det hyggelige klubhus med de lokale ildsjæle fra Skellerup, stod jeg igen udenfor og kiggede op mod “Degnens høj” Jeg kunne godt mærke at den virkelig betød noget. De lokale fortalte stolt historien om den cirka 30 meter høje høj! Den er bygget af lokale piger og drenge omkring 1830. Men hvorfor så navnet? Mads Hansen var degn og lærer i Skellerup mellem 1822-1834 og han havde fået den ide, at de unge elever i skolen skulle mærke på deres kroppe, hvordan slaverne i det gamle Egypten måtte slide og slæbe, for at bygge de kæmpestore pyramider. Hvor mange år det tog at bygge den ved vi ikke rigtigt? Men det forlyder at drengene slæbte de store granitsten til højen mens pigerne bar sand og grus i deres forklæder. Så tænk Skellerup har sin egen pyramide …  På højen står et smukt gammelt elmetræ. Næste gang jeg besøger Skellerup, så vil jeg helt sikkert også besøge “Degnens høj”.

Tak for mødet i går til ildsjælene fra landsbyen Skellerup.