Igår kørte jeg gennem det pulserende Kolding, som rummer Trapholt, Koldinghus, Designskolen og meget andet. Jeg havde en aftale med Halvørådet for Stenderup Halvøen kl. 19.00 i deres forsamlingshus Dannevirke. Ved havnen i Kolding fik jeg indstillet radioen til P3 og jeg nåede lige at høre den nye med Lukas Graham og en af de her julesange som næste er for meget af det gode, før jeg ramte noget rigtig godt. Jeg ramte et stærkt fælleskab, som det pulserende Kolding kun kan misunde.

Lige syd for Kolding ligger Stenderup Halvøen. En halvø omgivet af Kolding Fjord og Lillebælt. Et lokalområde med bakker og skov som danner muligheder for at skabe nogle fede Mountainbikeruter, og du kan selvfølgelig smide kajakken i Lillebælt. På halvøen har man skabt et fællesskab mellem byerne Agtrup, Sdr. Stenderup og Bjert. Et fælleskab er som er faciliteret af halvøkoordinatorerne Bodil Knutz og Margreet Smit.

I går var der Forenings-formandsmøde i fælleskabet, og der blev debateret kommunikation på tværs og snakken går jo hurtig over i mange andre ting, som betyder noget for dem som bor i sådan et lokalområde. Debatten gik på aktivering af de mange frivillige, en fælles platform og selve kommunikationen i fællesskabet. Især var der behov for at strukturere de mange fælleskab i fællesskabet – hvordan samler vi det hele ?

IMG_3180

Et lokalområde med en frivillig lokalavis

Som debatten gik, kom man hurtigt ind på de mange kanaler vi idag bliver bombarderet af. De mange facebookgrupper, som samler de små fællesskaber til orientering og debat. Andre sociale medier og det generelle informationsflow man får, når vi tænder vores internetbrowser.

Debatten samlede sig også om deres stolte Bjert-Stenderup Avis, som er frivillig drevet, den bliver redigeret og sat op af frivillige – dette var også en vigtig kanal, som skulle understøttes. En kanal man er stolte af på Stenderup Halvøen. Du kan læse novemberudgaven her

Drømmene og visionerne var at binde det hele sammen i én fælles platform. Min Landsby skulle være for det store fællesskab – for brugerne på Stenderup Halvøen, som det blev nævnt. Stedet hvor man let kunne søge information, og sende det videre til de andre kanaler.

Stenderup Halvøen har en hjemmesideløsning der binder Min Landsby app sammen med deres hjemmeside. Se den her

“Vi kan jo søge inspiration hos de andre”

Under min fortælling og oplæg af Min Landsby app, var der pludselige en “spejderforkvinde” der sagde: “hmmm…det vil jo sådan set sige, at vi kan snuse lidt til hvordan andre gøre det, rundt i de forskellige landsbyer.. “Denne betragtning gør mig glad – for det har jo hele tiden været vores vision, at skabe et fælleskab der kan binde landsbyer sammen, både på tværs af sognegrænser – men også landsdele. I Min Landsby kan du jo tage på en digital inspirationstur rundt i landet – og se hvordan andre holder julefrokoster eller vælgermøde eller andre landsbyaktiviteter.

Lad os mødes igen – meget snart.

På aftenens møde blev man enige om at mødes meget snart igen og evaluere på aftalerne. Men måske er det ikke kun den de forpligtende aftaler, der giver værdi at mødes om. Måske er det fællesskabet – mødet med andre mennesker der har samme vision – at fremme Stenderup Halvøens liv. Det giver mening at se hinanden i øjnene og trykke hånd og mødes med igen for at diskutere fællesskab.

Jeg glæder mig til at besøge Stenderup Halvøen igen, og jeg glæder mig til at følge dem i Min Landsby og på deres hjemmeside.

Hjemturen vest på gik med en Podcast hvor Morten Albæk, talte om at “skabe mening” når du leder en virksomhed. Med et skævt smil på læben, kunne jeg konstatere at jeg havde svært ved at finde et arbejde der gav mere mening.

Heino – Min Landsby