Der er altid noget at tage sig til, altid nogen der tager initiativ – ja der er altid noget at rende til, som vi siger herude i Vestjylland.

Sådan har de det også i Hoven, som netop i går aftes er startet op i MINLANDSBY. De har sammen med to andre landsbyer fået betalt deres opstart og medlemsskab gennem midler søgt hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

Jeg havde talt med Aase i telefonen og allerede der kunne jeg godt høre, at hun er en ildsjæl der brænder for sin landsby. I går aftes mødte jeg så Aase, som nu er ambassadør for Hoven.

Det regnede helt vildt, da jeg tog turen til landsbyen Hoven, hvor Aase bor. Jeg kørte lidt rundt inden mødet. Der hang store bannere ved indgangen til byen, som inviterede til både koncert og julefrokost. Jeg så et par børn, som ubekymret legede i regnen. Jeg fandt en plads, hvor der var en slags bålhytte og en glasmontre med beskeder.

Da jeg kørte om til friskolen fandt jeg ud af, hvor alle folk var samlet. Der var så mange biler, at jeg havde svært ved at finde en plads. Så kørte jeg ned til hallen og det var her Aase tog i mod mig.

I Hoven, hvor Aase bor er der ca. 250 indbyggere. Aase fortalte mig, at de har 18 forskellige foreninger og at hun selv er aktiv i flere af dem. Ret imponerende af sådan en lille landsby og det tænker jeg hver gang, men det er ikke overraskende for sådan er det bare. Der er SÅ stor aktivitet og så mange frivillige, at man kun keder sig, hvis man vil.

Netop derfor er der behov for, at skabe et overblik over de mange arrangementer – hvilket kalenderen i MINLANDSBY app gør på en ganske simpel måde.