unnamed

Min Landsby deltog i dag i det sidste af to borgermøder om “Levedygtige Landsbyer”. Det foregik på Sonnerupgård gods i Hvalsø. En fantastisk stemning og gode input fra deltagerne, som var ivrige efter at bidrage med gode ideer og kommentarer.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har udpeget 10 medlemmer til det nye udvalg for levedygtige landsbyer, med kompetencer inden for flere områder, bl.a. erhvervsudvikling, fysisk planlægning, foreningsliv og offentlig service. Udvalget som Steffen Damsgaard er en del af, forventes at aflevere sine anbefalinger til erhvervsministeriet i starten af 2018.

Til begge borgermøder deltog en god blanding af landsby interesserede, landsbyfolk kommuner, ildsjæle, iværksættere og virksomheder. Det boblede af ideer og der er virkelig noget at tage med videre til ministeren.

I sidste uge var vi i Egtved, hvor input og kommentarer fra salen handlede meget om transport og samkørsel og i dag i Hvalsø blev der sat fokus på, hvordan man tiltrækker virksomheder til landdistrikterne.

Min Landsby var sammen med fire andre oplægsholdere inviteret til at holde et kort inspirationsoplæg, som havde følgende overskrifter:

Hvordan styrkes den lokalstrategiske kapacitet?

v/ Hanne Tanvig, Københavns Universitet

Samarbejde på tværs af landsbyer

v/ Jørgen Ørgaard, Landsbyklyngen Mols i udvikling

Digitale muligheder for understøttelse af fællesskab

v/ Rikke Skræddergaard, Min Landsby

Hvordan kan vilkårene for erhverv på landet fremmes?

v/ Hanne Risgaard, Skærtoft Mølle

Landbyernes rolle i samfundet
v/ Kaare Dybvad, forfatter og folketingspolitiker

 

I kan læse mere om borgermøderne i vores næste Nyhedsbrev. Her kan du også læse om årets Landsbytræf d 23. september i landsbyen Grundfør i Favrskov Kommune, hvor Min Landsby også deltager. Er du interesseret i at følge med og få vores nyhedsbrev tilsendt  Tilmeld dig her