Landsbyernes spor skal også formidles digital.

 

Projektet “Landsbyernes spor” er et billede på hvordan Min Landsby fællesskabet kan løfte i flok – og skabe ideér sammen. Ideér – der både kan styrke den enkelte landsby – og samtidigt styrke landsbyerne i fællesskab.

I en kommende version i Min Landsby app ønsker landsbyerne at kunne generere klassiske vandre-, løbe og MTB ruter. Der fokuseres også på at lave tema-ruter som f.eks. lokalhistoriske vandreture, cykelruter for børn osv. Ruterne skal kombineres med allerede eksisterende knappenåle i Min Landsby app.

 

Projektet Landsbyernes Spor er tættere på at blive en realitet

Projektet har nu fået støtte af Erhversminiseriets forsøgspulje og nu skal Min Landsby sammen med Tårup på Fyn finde de restenrende midler for at realisere projektet. Tårup er projektholder på forsøget og skal afprøve rutegeneratoren før den implementeres for resten af lokalområderne.

Implementeringen vil blive tilgængelig for alle landsbyer og lokalområder i Min Landsby app, hvorved man på en smart, effektiv og fælles platform formidler landsbyen spor og seværdigheder.

På sigt vil det være oplagt at danne en fra “Landsby til Landsby” cykelrute, vandrerute osv tværs gennem Danmark, med lokale “landsby-rute-loops”, som gør det muligt at trække besøgende ind i landsbyen, for at opleve de lokale historier og besøge landsbyens lokale attraktioner.

Ruteprojektet vil være en synlig manifestation af det tværgående landsbysamarbejde, som er spirende i disse år. Konkret vil det for området omkring Tårup medvirke til, at formidle lokale historier, men det vil også åbne op for at skabe endnu mere sammenhængskraft mellem landsbyerne omkring Tårup og på sigt landsbyer i hele landet.