(Klik herover for at få artiklen læst op)

Vi bliver ofte spurgt om, hvordan vi definerer en landsby – Hvad er en landsby egentlig? og vi bliver spurgt om man egentlig kan være for lille eller for stor, til at være med og være medlem af MINLANDSBY …. 

Da vi lige var startet op  havde vi egentlig tænkt os som en platform for de helt små landsbyer, men ret hurtigt fandt vi ud af, at det ikke er størrelsen det handler om. 

Egentlig så har alle fællesskaber behov for et fælles sted, hvor man samler al liv og aktivitet. En indgang så man ved, at det er det her vindue man skal kigge ind af. 

Kan vi virkelig kalde os for en landsby?

Så vores definition af begrebet landsby har ændret sig meget fra appen udkom til i dag. Nu ser vi både meget små og ret store landsbyer – måske er de så store så de faktisk lige overvejer en ekstra gang om de kan være med – om de virkelig vil kalde sig for en landsby. 

Siden vi startede er der også sket meget med folks opfattelse af begrebet landsby …. engang var det meget negativt ladet, hvor vi i dag oplever rigtig mange postive ord, historier og værdier der hæfter sig fast på landsby begrebet. 

I landsbyen er fællesskabet i højsædet og der er ro og tid til at dyrke sig selv og hinanden, nærhed og en “tagen sig af hinanden” – derudover er landsbyerne ofte omgivet af en smuk natur og nogle frivillige kræfter som når de står sammen kan opnå det utrolige. 

Vi er meget forskellige og alligevel ret ens 

Så landsbyer er meget mere end en samling huse og de medlemmer vi har er landsbyer som rummer alt lige fra 200 indbyggere her top til næsten 4000 indbyggere. I dag har mange af de større byer mange af de samme udfordringer som de mindre landsbyer. 

Det vi hører fra vores medlemmer der betyder mest er, at det hele er samlet et sted og at de gennem appen kan få et overblik  det er det vigtigt

Så hvad er en landsby – en landsby er et fællesskab – landsby, landsby klynge, mindre by, lokalområde – vi er måske meget forskellige og alligevel ret ens – fordi vi har nogle af de samme behov for at samle det hele et sted. 

Men hvad er en landsby for dig? 

Du er meget velkommen til at sende et svar til info@minlandsby.dk – det kunne være interessant at høre, hvordan du definerer en landsby og hvad landsbyen betyder for dig.