MINLANDSBY app giver bedre samarbejde om de arrangementer, der finder sted i et lokalområde.
Det mener formanden for Lokalrådet i Nørre Snede, Hans Jørgen Jensen. Han var en af dem, som gik i spidsen, da Nørre Snede i sommeren 2017 fik MINLANDSBY app’en.
– Vi så første gang MINLANDSBY på nettet, eller rettere sagt en klynge i nærheden, som brugte den. Det gjorde os nysgerrige. Efterfølgende drøftede vi det på et Lokalrådsmøde og valgte at sende bud efter Heino, siger Hans Jørgen Jensen.
Han henviser til Heino Smed Sørensen, der sammen med Rikke Skræddergaard driver iværksætterfirmaet MINLANDSBY ApS.
I årets første udgave af TV-programmet Løvens Hule sikrede de sig partnerskab med to af løverne, nemlig Jesper Buch, som først og fremmest er kendt fra Just-Eat, samt Peter Warnøe, der driver venturekapitalfonden Nordic Eye.
DEN VIGTIGE KALENDER
I Nørre Snede var det især behovet for en kalender med alle egnens aktiviteter, som fik aktive borgere til at undersøge mulighederne. MINLANDSBY app var især interessant, fordi systemet er meget enkelt at bruge, både for foreninger, klubber, institutioner og borgere, fortæller Hans Jørgen Jensen og siger:
– Vi er specielt glade for kalenderen, som betyder, at vi har et samlet overblik over arrangementer og events i byen. Vi har tidligere måttet aflyse eller flytte arrangementer, fordi de var sammenfaldende. Det har også betydet, at vi kommer længere og mere bredt ud i vores markedsføring, fordi det er meget enkelt at dele op på forskellige medier, herunder de sociale medier. Det er en fin kombination med app og hjemmeside.
NYHEDER DER FORTÆLLER
MINLANDSBY giver flere muligheder, når det gælder nyheder. I Nørre Snede er borgerne flittige til at tilføje nyheder, der fortæller om de forskellige arrangementer, og det er et godt supplement til kalenderen:
– Nyheder understøtter kalenderen, idet mange foreninger benytter sig af muligheden for at orientere om begivenhederne både før og efter, de har fundet sted, erfarer Hans Jørgen Jensen.
I Nørre Snede har aftalen med MINLANDSBY betydet farvel til en hjemmeside, som ifølge Hans Jørgen Jensen ikke fungerede optimalt. Blandt andet fordi forretnings- og erhvervslivet ikke var en synlig del på siden, siger han og tilføjer:
– Med MINLANDSBY har vi alt erhvervs- og forretningsliv med. Nu har vi en fælles platform, hvor al aktivitet i byen er samlet. Også interesserede uden for Nørre Snede kan slå op ét sted og få masser af information om byens liv og aktiviteter.
NYE BORGERE
På den måde kan MINLANDSBY app og hjemmeside være med til at markedsføre en egn og tiltrække nye borgere:
– Tilflyttere med børn benytter sig af siden til blandt andet at finde ud af, hvilke muligheder deres børn har for forskellige fritidsaktiviteter. MINLANDSBY har med sine forskellige faciliteter givet os en fælles kommunikationsplatform, som har forenklet markedsføringen af byens mange aktiviteter, konstaterer Hans Jørgen Jensen.
Samtidig er der i Lokalrådet en stærk følelse af, at der med MINLANDSBY er skabt en større samhørighed og et stærkere fællesskab i og om byen.
Hans Jørgen Jensen siger:
– Vi har en helt fantastisk opbakning til arrangementer, til tider endda en helt overvældende opbakning. Det, vi hører ude i byen, er, at “Det er helt fantastisk, så meget der sker!”. Og det er altsammen noget, der er sket, efter vi har fået MINLANDSBY app’en.

 

Hans Jørgen foto med citat .jpg