Ung familie udlever landsbydrøm:

De ville have eget hus med have. De ville væk fra Nørrebro. Og de ville tættere på familien.

Det er baggrunden for, at far, mor og tre børn har forladt København. Nu har de etableret sig i den hyggelige landsby, Gårslev, der ligger mellem Vejle og Fredericia.

Det fortæller Birgitte Nyholm. Sammen med Hans Jørn og parrets børn – Karen, Niels og Knud på otte, fem og to år – har hun sagt farvel til hverdagen i hovedstaden og goddag til livet i landsbyen.

MINLANDSBY i landsbyen

Med flytningen til Gårslev har familien fået øje på MINLANDSBY app, og den er hurtigt blevet et godt og uundværligt værktøj. Som et eksempel på, hvornår Birgitte bruger MINLANDSBY app, fortæller hun:

– Jeg vidste, at der var fastelavnsfest i hallen, men jeg vidste ikke hvornår. Se da vælger jeg at slå op i MINLANDSBY, fordi det på app’en er overskueligt og hurtigt at finde, hvornår der er fastelavnsfest.

Som tilflytter oplever Birgitte også, at det er rart at have adgang til MINLANDSBY app:

– Så kan jeg følge med i byens aktiviteter, som jeg måske ellers ikke ville høre om, fortæller hun.

Mere plads

Meget nyt følger med flytningen fra hovedstad til landsby. Men selvom alle skal vænne sig til en ny hverdag, så har familien i Gårslev fundet det, som var hele målet med flytningen.

For her er tale om en drøm, som er blevet til andet end bare en drøm. Drømmen er blevet realiseret, og den har på flere måder givet forældre og børn et andet liv.

Om det at rive familien op fra storbyen og flytte ind i et hus i en landsby siger Birgitte Nyholm:

– Det er dejligt. Der er meget arbejde med hus og have, og det er et stort skifte for familien. Men her er mere plads og egen have, og det lever op til drømmen.

Ved at flytte til landsbyen har familien fået endnu mere med sig. På spørgsmålet om, hvilken betydning det har at bo i en landsby, svarer Birgitte:

– Tryghed, nærhed, natur, fred og ro!